Košarka
11

Kobe odigrao posljednji put u rodnoj Philadelphiji, 76ersi prekinuli crni niz

Piše: E. B.
Kobe Bryant odigrao je posljednji put kod kuće, u svojoj rodnoj Philadephiji. Navijači u Wells Fargo Centeru, njih tačno 20.510, stojećim ovacijama pozdravili su legendu NBA lige.

Kobeov posljednji nastup u Philadelphiji je zasjenio i prekid crnog niza 76ersa koji su trijumfovali poslije 28 uzastopnih poraza (računajući i prošlu sezonu) i izjednačavanja negativnog rekorda po broju poraza na početku prvenstva (18 poraza koliko je imao i New Jersey u sezoni 2009/2010.).

Sixersi su slavili protiv Lakersa 103:91, a Kobe je odigrao najbolji meč ove sezone - postigao je 20 poena, od čega čak 13 u prvoj četvrtini, uz nekoliko poteza koji su podsjetili kako to radi ovaj veliki majstor.

Bryant je za 31 minutu imao i pet skokova i dvije asistencije.

"Nisam očekivao ovacije. Duboko cijenim reakciju publike. Bilo je zaista posebno", rekao je Kobe kojem su navijači pred kraj meča podigli transparente s natpisom "Hvala ti Kobe!" i skandirali njegovo ime. Ponajbolji košarkaš svih vremena im je uzvratio poljupcima.

"Ovo ne možete izrežirati. Barem ja ne mogu. Imam veliko poštovanje i divljenje prema svom gradu i cijenim ovo što su uradili za mene. Ovaj momenat mi znači sve".