Košarka
0

Kobe Bryant odigrao fantastičan All-Star meč u kojem je Zapad deklasirao Istok

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kobe Bryant odigrao je spektakularnu All-Star utakmicu koja se sinoć održala u svjetskoj prijestolnici zabave - Las Vegasu. Igrač Los Angeles Lakersa postigao je 31 poen u meču u kojem je Zapadna konferencija deklasirala Istočnu rezultatom 153:132.

Za svoju odličnu igru Bryant je dobio i titulu MVP-a 56. NBA All-Star utakmice, što mu je druga takva titula u karijeri.

„Odlično se osjećam“, izjavio je Bryant, koji je ovaj trofej podigao i 2002. godine. „Bilo je dobro doći u Las Vegas i igrati. Bilo nam je odlično. Imali smo odličan vikend."

Amare Stoudemire iz Phoenix Sunsa je postigao 29 poena za Zapad, koji sada vodi u ukupnom omjeru s 35-21 protiv Istoka. Najbolji strijelac lige Carmelo Anthony iz Denver Nuggetsa postigao je 20 poena, a Shawn Maron iz Phoenix Sunsa je utakmicu završio sa 18 poena.

LeBron James iz Cleveland Cavaliersa je bio najbolji strijelac Istoka sa 28 poena, dok je Dwight Howard iz Orlando Magica postigao 20 poena i 12 skokova.

Pred publikom koja je bila prepuna poznatih imena – među kojima su bili Jay Z, Beyonce, Adam Sandler, Queen Latifah, Paris Hilton, Eva Langoria, Mary J Blige i kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger sa suprugom Marijom Shriver – Zapad nije gubio vrijeme u utakmici koja bi se mogla okarakterisati kao „pucaj i zabavljaj se“ tipa, te je na poluvremenu rezultat bio 79-59.

Dobre partije u timu Zapada su prikazali i Ray Allen iz Seattle SuperSonicsa, Tracy McGrady iz Houston Rocketsa i Dirk Nowitzki iz Dallas Mavericksa.

NBA