Wolvsi srušili Denverovu utvrdu
0

VIDEO / Knicksi razbili Spurse u dvije minute

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U noći s četvrtka na petak odigrane su svega dvije utakmice NBA lige u kojima su domaćini i gosti upisali po jednu pobjedu. New York je pred svojim navijačima slavio protiv San Antonija, a Minnesota kod Denveta.

New York Knicksi prekinuli su niz od sedam pobjeda San Antonio Spursa uvjerljivom pobjedom 100-83. Napetost susreta trajala je sve do uvodne dvije minute posljednje četvrtine, u koju je New York ušao s +7, u kojima su Knicksi serijom 10-2 odjurili do dvocifrene prednosti i više se nisu osvrtali.

Carmelo Anthony imao je "slabu" večer u kojoj je zabio 23 poena, 20 je pridodao J. R. Smith, a 15 Steve Novak. Odlično je svoju minutažu iskoristio i 35-godišnji novajlija Pablo Prigioni koji je za 27 minuta na parketu upisao šest koševa i čak devet asistencija. Posebno je impresivan bio u posljednjoj dionici kada je bacio loptu Smithu za akrobatsko zakucavanje preko glave i leđima okrenut prema košu.

S druge strane udarne igle Spursa Tony Parker i Tim Duncan ubacili su po svega 11 poena, dok je kompletna ekipa pucala iz igre 36.4 posto.

U drugom susretu večeri Minnesota je preokrenula minus u gostima kod Denvera u posljednjoj dionici, uprkos neigranju najboljeg igrača Kevina Lovea, i na kraju slavila 101-97 pobjedu.

Love je povrijedio prst sredinom treće četvrtine, te se nakon toga više nije vraćao na parket. No, to nije zasmetalo J. J. Bareu da odigra sjajnu posljednju dionici i postigne 12 od svojih 17 poena na susretu!

"Ovo je sjajno. Došli smo spremni i to se pokazalo ključnim", rekao je Barea nakon što je "samostalno" nanio Denveru tek drugi domaći poraz u sezoni (10-2).

Denver je pak izgledao prilično letargično svega dva dana nakon što je prekinuo niz Los Angeles Clippersa od 17 uzastopnih pobjeda. Ključ Minnesotine pobjede bio je skok (52-39), te realizacija ubačaja s linije slobodnog bacanja (70-55 posto).

NBA liga, četvrtak:

New York - San Antonio 100-83 (Anthony 23k, 8s, 3a / Parker 11k, 6a) Denver - Minnesota 97-101 (Koufos 16k, 7s / Barea 17k, 4s, 5a)

NBA