Košarka
127

Klas novi sponzor KK Bosna-Royal: Studentima želimo vratiti staru slavu

Piše: D. B.
Rusmir Hrvić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bh. kompanija Klas d.d. Sarajevo i Košarkaški klub Bosna-Royal danas su potpisali sponzorski ugovor za sezonu 2014/2015.

Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama KK Bosna-Royal direktor kompanije Klas Rusmir Hrvić i predsjednik Upravnog odbora KK Bosna-Royal Adnan Jašarević potpisali su sponzorski ugovor i tim povodom se obratili medijima.

"Klas i Bosna su sarajevski i bosanskohercegovački brendovi koji su nadaleko poznati. Bosna je nažalost u ovom trenutku u teškoj situaciji, zbog čega je Klas odlučio pomoći. Prije nekoliko dana ja sam razgovarao s delegacijom iz kluba i prepoznao sam njihovu odlučnost i volju da Bosni vrate staru slavu. Uvjeren sam da, ako svi uradimo ono što možemo, zajednički ćemo uspjeti. Siguran sam da se ova situacija može promijeniti", izjavio je Hrvić.

Nakon direktora kompanije Klas novinarima se obratio i direktor Upravnog odbora KK Bosna-Royal.

"KK Bosna je bio mrtvac kojeg je ova Uprava uspjela oživjeti, no, sada je potrebno da to tijelo ozdravi i da se Bosna vrati na put stare slave. Među prvima koji su pritekli da pomognu kada je nateže je kompanija Klas. To nećemo zaboraviti", rekao je Jašarević.

Hrvić i Jašarević su apelovali na građane da kupuju proizvode domaćih proizvođača.