Press konferencija
0

KK Sloboda predstavila pojačanja i aktivnosti u narednom periodu

Sarajevo-x.com
Prvu press konferenciju u novoj sezoni u KK Sloboda su iskoristili kako bi najavili predstojeće aktivnosti u klubu, te prezentirali planove svog sponzora firme Beko u toku predstojećeg Svjetskog prvenstva u košarci, kada planiraju nekolicinu iznenađenja za ljubitelje košarke.

Košarkaši Slobode prirpeme za narednu sezonu su počeli 16. augusta treninzima u dvorani Mejdan, stadionu Tušanj i Ilinčici. Direktor KK Sloboda potvrdio je pojačanje u vidu prinove Darka Kastratovića (24), nekadašnejg kadetskog reprezehtativca Srbije i Crne Gore, koji će tuzlanski košarkaški klub pojačati na mjestu organizatora igre.

"Pored njega tu je mladi Đorđe Ninković visok 210 cm, koji dolazi iz Trebinja, te još nekolicina mlađih i perspektivnih igrača. Također, postoji mogućnost i da dogovorimo saradnju sa Bojanom Sekickim, igračem iz Novog Sada, koji je prošlu sezonu nastupao za Sutjesku iz Foče", kratako je raportirao Žarko Vujović.

Prve pripremne utakmice Sloboda će odigrati 8. i 9. septembra kada će u dvije utakmice ugostiti ekipu hrvatskog A1 ligaša KK Darda Vrijednosnice. Devet dana kasnije Sloboda će nastupiti na turniru koji organizuje Darda, a 25. i 26. septembra, na još jednom turniru, ovaj put u Osijeku, gdje tamošnji klub organizuje turnir u znak sjećanja na Dražena Pešića, bivšeg trenera i KK Sloboda.

Predstavnici "Omege“, firme koja zastupa proizvode „Beko“, generalnog sponzora narednog Svjetskog prvenstva u Turskoj, su naajvili da će i u budućem periodu biti uz bh. košarku i KK Sloboda.

"Kamo sreće da imamo bolji rad u KSBiH i da je naše prvenstvo organizirano na višem nivou, sigurno je da bi i više ulagali, i svi zajedno imali veći interes. Međutim, Beko i firma Omega će i dalje biti uz košarku i u BiH, kao što je to slučaj i u svjetskim okvirima", istakao je Edim Kadić, direktor firme "Omega“, koja će put Turske povesti 20 svojih distributera iz cijele BiH i upriličiti im gledanje utakmica SAD – Hrvatska i SAD – Slovenija.

Draž predstojećeg košarkaškog prvenstva imat će priliku osjetiti i ljubitelji ovog sporta u BiH. Nime, "Omega“ i "Beko“ će kroz organizaciju streetball turnira i drugoh aktivnosti, distribirati 500 orginalnih košarkaških lopti sa kojima će igrati utakmice Svjetskog prvenstva u Turskoj.

"Prvi turnir organizujemo sutra ispred TC "Omega“ u Kalesiji, a dalje slijede turniri i u drugom gradovima u BiH. Turnir se igra u dvije kategorije. Jedna do 16 godina, a druga uključuje igrače starije od tog uzrasta. Pored streetballa organizovat ćemo i takmičenja u zakucavanju i trojkama. Više informacije svi zaniteresovani mogu naći na našoj web stranici", istakla je Jasmina Kamberović, predstavnica Službe marketinga "Omege“.

Nakon Kalesije turnir će se održati ispred Beko shopa u Vogošći (28.8), TC Omega Lukavac (30.8), TC Omega Živinice (4.9) i TC Omega Tuzla (11.9). Turniri će se organizovati uz tehničku pomoć košarkaških klubova iz gradova gdje se održavaju, a ekipa će se moći prijavljivati bez kotizacije na dan turnira.