Košarka
0

KK Reflex – KK Bosna ASA BHT 79:67

Sarajevo-X/KKBosna.c
Sarajevski košarkaši doživili su novi poraz na gostovanju od ekipe Reflexa.

Početak ovog duela je obilovao greškama kod obje ekipe. Uzrok je vjerovatno važnost utakmice za ulazak na final 8.

U prve dvije četvrtine utakmica je bila rezultatski neizvjesna. Bolji od ostalih u našem timu, u tom periodu igre, bili su Tomović i Williams. U drugom poluvremenu, odmah na samom početku, Reflex stvara razliku koja je do kraja bila nedostižna za Sarajlije. U ekipi Reflexa odlični su bili Majstorović i Popović koji je i u Sarajevu bio najbolji pojedinac ‘pantera’.

Interesantna stvar desila se dvije minute prije kraja utakmice kada je popustio obruč pod centrom Reflexa Miletom Ilićem, te je zbog ovog utakmica završena nešto kasnije.

U našoj ekipi najbolji pojedinac je bio Williams sa 16 poena i skromna 2 skokoka. Skromna s obzirom da je naš centar među 10 skakača kompletne Goodyear lige. Najbolji strijelac Bosne u ovom meču bio je Marković sa 18 poena.

Železnik – Gledalaca: 1000

Sudije: Dubravko Muhvić (CRO), Saša Šarac (CRO), Jugoslav Dikovski (FYROM)

Pet ličnih grešaka: Jorović, Ilić (Ref), Marković, Bajramović (Bos)

Rezultat po četvrtinama: (21:19, 17:16, 20:13, 20:19)

REFLEX: Popović 17, Warren Levour 9, Rašić 4, Jorović 11,Ilić 12, Majstorović 18, Krstović 3, Todorović, Radinović, Pantić 5, Teodosić, Aleksandrov. Trener: Boško Đokić

BOSNA: Marković 18, Tomović 13, Kovačević 5, Parežanin 2, Bavčić, Zimić, Bukva, Bajramović 6, Fenn 7, Williams 16. Trener: Mensur Bajramović