Košarka
0

KK Igokea: Nastavljamo konsultacije sa KSBIH, klubovima iz regiona, ABA-om i FIBA-om

Klix.ba
Na sastanku UO Košarkaškog kluba Igokea, na kojem je razmatrana minula sezona, konstatovano je da su svi ciljevi ostvareni u potpunosti, kako u rezultatima prvog tima, tako i u stvaranju igrača, kroz mlađe kategorije kluba. Povodom situacije na relaciji ABA-FIBA, odlučeno je da se nastave konsultacije sa KSBIH, klubovima iz regiona, ABA-om i FIBA-om i da se konačna odluka sačeka, jer sve zavisi od razvoja situacije na relaciji ULEB i FIBA, saopšteno je iz ovog kluba.

"Svi ljubitelji košarke mogu biti spokojni, jer Igokea, kao jedan od najvećih i najorganizovanijih klubova, će misliti na budućnost košarke i u skladu sa tim donijeti odluku. Ne trebate sumnjati u ozbiljnost naših odluka i one će biti u interesu košarke. Na sastanku je razmotrena situacija u košarci Republike Srpske i BiH. Konstatovano je da isti ljudi vode klubove i da su promjene na planu klupskog organizovanja neophodne. Ista situacija je i u KSRS, gdje je inertnost prisutna i izuzetno nestručan rad. Konstatovano je da je razjedinjenost između klubova i škola košarke prisutna u velikoj mjeri i da ta razjedinjenost ne vodi poboljšanju u košarkaškom sportu", navode iz ovog kluba.

Prvi korak za stvaranje bolje Premijer lige BiH je to "da se organizuje Udruženje klubova, koje će voditi ligu i organizovati takmičenje".

Igokea će pokrenuti inicijativu za osnivanje Udruženja klubova.

"Na narednoj sjednici Upravnog odbora će se znati situacija oko nastavka saradnje sa igračima sa kojima se trenutno vode pregovori", dodaje se u saopštenju.