Košarka
0

KK Bosna u subotu protiv Zadra

KKBosna.com
Susret između KK Bosne i KK Zadar, dva stara rivala još iz bivše države, održaće se u subotu dvorani "Mirza Delibašić" sa početkom u 17:00.

M. BAJRAMOVIĆ: "Zadar je jedna od najkonstantnijh ekipa u Goodyear ligi. Veoma kvalitetna ekipa. Pobijedili su u gostima Partizan, Cibonu, Olimpiju. Njihova ambicija je da pokušaju da osvoje Goodyear ligu ove godine. Mi moramo odigrati kvalitetno u odbrani da bi pobijedili ovu utakmicu. Svi preduslovi su tu, odnosno svi smo zdravi. Jedino je Lance Williams imao malu temperaturu ali će igrati sutra."

KONAKOVIĆ: "Kao što već znate naš klub je dobio neka pojačanja. Što se tiče igranja novih igrača na sutrašnjoj utakmici, svu papirologiju za Kadića i Damjanovića smo završili i oni će nastupiti protiv Zadra, dok za Wrighta čekamo izlazno pismo, tako da je njegov nastup pod upitnikom. Kada su u pitanju preprodavci karata, njih je pred ovu utakmicu puno manje. Zato je zaslužna i akcija MUP-a kantona Sarajevo zajedno sa zaštitarskom agencijom BIGA koja je urodila plodom nakon utakmice sa Crvenom Zvezdom. Želim da obavijestim navijače, da bez obzira na vremenske prilike, kišobrane i tvrde predmete neće moći unijeti u dvoranu."

WRIGHT: "Došao sam sa univeziteta District of Columbia kao drugi strijelac lige. Ove sezone moj univerzitet se nije takmičio zbog finansijskih problema. Tako da sam ja sezonu proveo po košarkaškim kampovima trenirajući i sa NBA ekipom Washington Wizards. Ovde sam vrlo lijepo prihvaćen, ljudi su vrlo topli i susretljivi na šta baš i nisam navikao. Igrači iz tima su takođe vrlo susretljivi i trener je cool. Svi oni zajedno mi pomažu da se što prije uklopim u ovaj evropski način igranja, s obzirom da mi je ovo prva sezona izvan SAD-a. Moram priznati da jedva čekam da izađem na teren i pokažem šta znam."

Što se tiče ekipe Zadra, oni će u Sarajevo stići bez Juliusa Johnsona koji zbog gripe neće igrati. S druge strane Todor Gečevski koji se u povrijedio u prošlom kolu, oporavio se i nastupit će protiv našeg tima u Skenderiji.

Direktan prenos utakmice emitovat će BHT1 i NOVA TV.