Sarajevo
0

KK Bosna ASA BH Telecom večeras dočekuje Albu

Sarajevo-x.com
Grad Sarajevo se sprema za još jedan veliki košarkaški duel. Pred KK Bosnom ASA BH Telekom večeras je težak zadatak u kojem, ukoliko žele da se plasiraju u eliminacione runde ULEB kupa, moraju savladati berlinsku Albu sa više od poena 15 razlike.

Uz to, u susret u Litvaniji morao bi proći bez iznenađenja i Šiauliai bi morao izgubiti od
objektivno mnogo boljek DKV Joventuta.

Ipak, u taboru Studenata atmosfera je pozitivna i optimistično ulaze u večerašnji meč.

"Pred nama je vrlo težak meč, ali imamo razloga za dobro raspoloženje. Jako je važno da su svi igrači zdravi i potpuno spremni za večerašnja iskušenja. Alba je jako dobra ekipa, a u odnosu na naš susret u Berlinu znatno su se pojačali. Od povrede su se oporavio Thompson, a stigao im je i Stefanović. Mi ćemo se maksimalno
truditi da stignemo do pobjede, a ako se otvori i mogućnost da dokučimo i razliku od 15 poena, sigurno je da ćemo učiniti sve da je iskoristimo", kazao je Jure Zdovc, trener Bosne.

Studenti su u posljednjih nekoliko susreta podigli formu. U Skenderiji su savladali Čiauliai sa velikom razlikom koja im je dala nade za dalji plasman. U Sarajevu deklasirali Slaviju, dan kasnije pregazili KK Vogošću u kupu, a onda otputovali u Badalonu i odmjerili snage sa velikim katalonskim klubom, DKV Joventutom. I tu je bordo tim pruzio iznenađujuće dobru partiju, iako su u konačnici pretpili visok poraz,
ali najniži od svih klubova grupe "A" ULEB kupa.

Bosna je protiv Joventuta imala i dvocifrenu prednost, odigrala odlično prvo

poluvrjeme, ali nije imala snage za više. Po povratku iz Španije, slijedio je meč u Trebinju, gdje je lagano savladan KK Leotar. Sada se Studenti spremaju za meč kojim će pokušati obezbijediti ostanak u Evropi.

S druge strane, njemačka ekipa je imala krizu forme, ali čini se da se vraća na pravi kolosjek. Prije tri dana odigran je Njemački All Star susret u kojem su najveće zvijezde bili upravo igrači Albe. Julius Jenkins, proglašen je MVP-om All Star susreta sa 22 ubačena poena, a za pobjedu Sjevera njegov saigrač iz Albe, Bobby Brown dodao je 14, a Patrick Femerling 8 poena. Čast da bude trener Sjevera u ovom susretu
imao je trener Albe, Luka Pavičević.

Alba u Sarajevo dolazi sa jednim veoma povoljnim rezultatom. Pobjeda, ali i poraz do 5 razlike sigurno ih vode u nastavak takmičenja. Čak i poraz od 10 poena razlike ostavlja im dobre mogućnosti da kao jedna od pet najboljih četvrtoplasiranih ekipa uđu u eliminacione runde.

Bosni će za visoku pobjedu u ovom susretu trebati velika pomoć navijača i iz kluba pozivaju sve najvjernije Bosnace da dođu na utakmicu i naprave paklenu atmosferu u dvorani u kojoj će i čudo biti moguće.