Košarka
0

Kirilenko pauzira do Nove godine

Totalsport
Ruski košarkaš Andrej Kirilenko zbog povrede ramena neće igrati do kraja tekuće godine, objavio je njegov klub CSKA iz Moskve.

Kirilenko se povrijedio 19. novembra na utakmici ruske lige protiv Krasnye Krylye iz Samare (88-73), pokušavajući da osvoji loptu. Tada je pored povrede ramena zaradio i prelom nosa i razbijenu arkadu.

Ove sezone je nastupio u pet mečeva Eurolige i prosječno bilježio učinak od 13,8 poena, 9 skokova i 3,4 asistencije. Najbolji je skakač elitnog evropskog takmičenja i lider sa ukupnim indeksom korisnosti od 29,4.

Kirilenko je bio najkorisniji igrač (MVP) u oktobru, te MVP 1. i 5. kola Evrolige u kojoj je moskovski tim dosad ostvario maksimalan učinak (6-0) u grupi B.

CSKA je već osigurao plasman u Top 16, a u utorak u 20.45 sati se sastaje sa njemačkom ekipom Brose Basketsa u Bambergu.

Podsjećamo, Kirilenko se u oktobru zbog ''lockouta'' u NBA ligi nakon 10 godina provedenih u Utah Jazzu vratio u CSKA. Potpisao je trogodišnji ugovor uz godišnju zaradu od otprilike četiri miliona eura.