Košarka
121

Kikanović za Klix.ba: Protiv Izraela sam ubacio najvažnije koševe karijere

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Junak pobjede nad Izraelom bio je Elmedin Kikanović. Postigao je trojku u posljednjim trenucima meča za produžetak. Potom je u nastavku, u posljednjoj sekundi, pogodio za veliki trijumf. Prvi na Eurobasketu.

Kapiten seniorske košarkaške reprezentacije BiH za Klix.ba prokomentarisao je pobjedu protiv Izraela koja je otvorila mogućnost plasmana u drugi krug.

Opisao je kako se osjećao kada je postigao ključne poene.

"To su definitivno dva najvažnija koša koja sam dao u kerijeri. Osjećaj je neopisiv. Prvo smo se vratili iz ponora, iz izgubljene situacije. A drugi koš i prva pobjeda na Eurobasketu. Fantastično", kazao je Kikanović.

Otkrio je kakav je bio dogovor na poluvremenu utakmice sa Izraelom gdje je rival imao značajnu prednost.

"Na odmoru smo riješili da izađemo čvrsto, da probamo promijeniti tok utakmice. Svi su dali svoj maksimum. Izborili smo produžetak nakon minusa na poluvremenu. Onda je kao plod našeg zalaganja, stigao trijumf", dodao je kaipten bh. tima.

Kikanović potcrtava kakio su svi svjesni da je okršaj sa Finskom velika šansa generacije koja ima mogućnost da nakon 22 godine čekanja izbori drugi krug.

"Samopouzdanje nam je naraslo. Želimo plasman u drugi krug. Protiv Finske idemo na pobjedu. Biće teško. U dvorani će biti 5 hiljada finskih navijača. Ipak, i mi imao svoje adute. Prije svega srce i karakter", zaključio je Kikanović.