Jedini stranac u Eniseyju
0

Kikanović ostaje u Rusiji još jednu sezonu

Piše: D. Brkić
Elmedin Kikanović
Elmedin Kikanović
Elmedin Kikanović, košarkaški reprezentativac BiH, i naredne sezone nosit će dres ruskog prvoligaša Eniseyja. Saradnja je dogovorena na još godinu dana.

"Za razliku od prošle sezone za sada sam jedini stranac s kojim je uprava dogovorila nastavak saradnje. Do početka sezone moguće je da se angažuju još tri stranca. Moji prošlogodišnji saigrači su bili Jasmin Hukić i Marko Marinović, oni su mi dosta pomogli da se priviknem na novu sredinu. Za mene lično igranje u Rusiji je veliki izazov i nadam se da ću u budućnosti pružati još bolje partije", rekao je Elmedin Kikanović za Klix.ba.

Enisey je prošle sezone igrao na tri fronta - u ruskoj ligi, VTB ligi i Challange kupu. Kikanović je ubacivao 10,3 poena po utakmici i bilježio 7,3 skoka.

"Sezona je bila iscrpljujuća, jer smo igrali svaki drugi ili treći dan utakmicu. Od jeseni nećemo igrati u Evropi i to će biti olakšavajuća okolnost. Trenutno sam skoncentrisan na reprezentaciju BiH. Želim se dobro pripremiti i zajedno sa saigračima, preko kvalifikacija, doći do Eurobasketa u Sloveniji naredne godine", kaže Kikanović.

On je svoju karijeru počeo u Sloboda Diti, a nastavio u Crvenoj zvezdi iz koje je prešao u Enisey.