Košarka
249

Kikanović: Nismo se opijali na rođendanu Jusufa Nurkića, mi smo profesionalci

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su košarkaški reprezentativci BiH umjesto posvećenosti pripremama, uoči predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo organizirali privatnu zabavu i uz "narodnjake" konzumirali alkohol, oglasio se i zamjenik kapitena Elmedin Kikanović kazavši kako na proslavi rođendana Jusufa Nurkića nije bilo ništa sporno.

"Ne želim da jeftinom patetikom, koja je sveprisutna danas pridobijamo srca navijača. Jednostavno, ne bih volio da košarkaška javnost i naši navijači budu u zabludi i prihvate iskrivljenu sliku reprezentacije koja im se nudi. Na okupu smo skoro četrdeset dana i pripreme su protekle bez najmanjeg incidenta, uz odličnu atmosferu i predan rad", istakao je Kikanović na svom Facebook profilu.

Kazao je da je na poziv saigrača Jusufa Nurkića, uz dozvolu selektora Damira Mulaomerovića, kao i prisustvo dijela stručnog štaba organizirana večera nakon treninga kako bi proslavili Nurkićev rođendan.

"Nakon što smo trenirali dva puta tog dana ekipa je zajedno stigla i zajedno napustila restoran u dogovoreno vrijeme, kako bi se pripremili i spremno dočekali dva treninga sljedećeg dana. Ne vidim nijedan razlog za pogrešnu percepciju ili usmjeravanje krivice koja ne postoji prema bilo kome. Mi smo profesionalci, svjesni svojih obaveza i apsolutno su netačne priče da je bilo nekog opijanja i alkoholiziranja", naglašava Kikanović.

Dodao je da je ova vijest namjerno servirana uoči početka kvalifikacija, kazavši da su mediji prije deset dana imali informaciju o proslavi rođendana Jusufa Nurkića.

"Okupili smo se da igramo srcem i trudit ćemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Dobro smo radili uz sjajne uslove i nadam se da ćemo na kraju kvalifikacija imati priliku da se radujemo zajedno sa našim istinskim navijačima", zaključio je Kikanović.

Podsjećamo, naši košarkaši su od 5. do 19. augusta odigrali pet pripremnih mečeva. Upisali smo tri poraza (dva od Belgije i jedan od Crne Gore) te dvije pobjede (Portugal i Makedonija). Od 19. augusta naš tim nije odigrao nijedan pripremni meč protiv neke druge reprezentacije, iako nas očekuje velika borba za plasman na Evrospko prvenstvo, gdje nas čekaju mečevi protiv uvijek opasnih Rusa.