Košarka
0

Kadeti Sloboda Dite postigli zapažen uspjeh na košarkaškom turniru

FENA
Na košarkaškom turniru, koji je prije nekoliko dana održan u Subotici, zapažen uspjeh postigli su kadeti Sloboda Dite koji su u konkurenciji pet jakih ekipa osvojili treće mjesto te doživjeli samo jedan poraz, priopćeno je danas iz tog kluba.

Mladi košarkaši trenera Zorana Iličkovića i Adnana Hodžića pobijedili su vršnjake beogradske Crvene zvezde 87:67, Bajai Bascke iz Mađarske 110:66, sarajevske Bosne 85:77, a u susretu za 3. mjesto i kadete Poleta iz Novog Bečeja 89:78. Jedini poraz doživjeli su Tuzlaci u polufinalu od beogradskog Partizana 58:84.

Turnir je odigran uz sponzoriranje KS Srbije u čije ime je mlade košarkaše pozdravio nekadašnji kapiten europskog prvaka Bosne iz Sarajeva Žarko Varajić.

Treneri Iličković i Hodžić ističu da je uspjeh u Subotici dokaz kako se u Školi košarke Sloboda Dite dobro radi, te da dolazi još jedna sjajna generacija košarkaša.

"I za naše kadete ovo je bila prilika da pokažu što znaju, a poraz od Partizana, koji ima jednu od najboljih škola košarke na prostorima nekadašnje zajedničke države, posljedica je malog umora u četvrtoj utakmici turnira", kazao je trener Zoran Iličković.