Udario laktom suparničkog igrača
0

VIDEO / Kada nije išlo milom, LeBron James pokušao silom

Totalsport
LeBron James i ostatak društva iz Miami Heata nisu uspjeli nakon gostovanja u Chicagu zadržati pobjednički niz. Košarkaši Chicaga su slavili 101-97 u noći sa srijede na četvrtak.

Tako je stala duga pobjednička serija Miamija od 27 pobjeda u nizu, što je druga najduža serija u historiji NBA lige. Generacija Los Angeles Lakersa iz sezone 1971./72. i dalje je ostala netaknuta (33 pobjede zaredom).

Kada već nije išlo milom, onda je LeBron James pokušao silom protiv Chicaga, ali mu se takvo što obilo o glavu. Četiri minute prije kraja susreta, kada je već bilo prilično izvjesno da će Miami pasti na koljena tokom ovog gostovanja, James je žestoko laktom nasrnuo na Carlosa Boozera koji je postavio blok.

Odbio se James od Boozera koji je ostao na mjestu i ljutito ga pogledao. I sudije su u tom susretu rekli svoje, dodijelili su Jamesu nesportsku grešku čime se definitivno rasplinula nada Miamija o slavlju u Chicagu.

"I ovo je velika serija, druga najbolja koja se ikada mogla vidjeti u NBA ligi. Poraz kao poraz, morao se jednom dogoditi", rekao je nakon svega James.

NBA