Košarka
91

Jusuf Nurkić: Za mene su vrlo važni nastupi za bh. reprezentaciju

Klix.ba
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
Za relativno kratko vrijeme Jusuf Nurkić skrenuo je pažnju košarkaških stručnjaka, te stekao simpatije navijača Denver Nuggetsa.

Drugi bh. internacionalac u najjačoj ligi svijeta za zvaničnu stranicu FIBA-e govorio je o utiscima iz NBA lige nakon nekoliko godina igranja u Evropi.

"Početak je za mene bio pomalo komplikovan, ali sam uložio dosta truda kako bih se dokazao treneru i pomogao timu. Još uvijek učim, a najviše pažnje poklanjam igri u odbrani. Nije jednostavno kada si novajlija i uz to još jako mlad. Prije nekoliko mjeseci za mene su rijetki znali, tako da sam još u fazi kada moram raditi da bi me poštovali drugi igrači. Mi kao tim moramo nastaviti naporno raditi kako bismo ostvarili zacrtani cilj, plasman u play off“, izjavio je Nurkić.

Neizbježno pitanje bilo je ono koje se odnosilo na reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju Nurkić u nedavnim kvalifikacijama za Eurobasket nije nastupio.

"Uvijek sam imao želju igrati za reprezentaciju. Prošlog ljeta nisam bio u mogućnosti zbog povrede koljena, ali sam se uvijek radovao kada bih predstavljao svoju zemlju. Za mene je vrlo važno da igram i želim da pomognem reprezentaciji. Naša grupa na Eurobasketu je teška. Francuzi su aktuelni prvaci Europe i jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, dok reprezentacije Rusije, Poljske, Finske i Izraela imaju solidne igrače i izgledne šanse da se plasiraju u narednu rundu takmičenja. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo kako bismo izborili mjesto među četiri najbolje reprezentacije u grupi“, dodao je Nurkić.