Košarka
0

Jordan se oprostio od publike u Washingtonu

Klix.ba
Posljednja utakmica u ovogodišnjem NBA modnom hitu - retro dresovima
Posljednja utakmica u ovogodišnjem NBA modnom hitu - retro dresovima
Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Michael Jordan, je odigrao svoju posljednju utakmicu u Washingtonu, a ispraćen je ovacijama, iako nije uspio izboriti playoff.

Ipak, Jordanov oproštaj od domaće publike je pokvaren od strane New York Knicksa, koji su porazili njegove Wizardse, ali to ipak nije omelo ceremoniju u MCI centru. Prije utakmice 'Gospodin Zrak' je dobio američku zastavu od ministra obrane Donalda Rumsfelda, a kada je izlazio sa terena 2 minute pred kraj utakmice ispraćen je gromoglasnim trominutnim skandiranjem i aplauzom.

Jordan ipak u svom trećem povratku nije uspio ostvariti zacrtani cilj - dovest Wizardse u doigravanje te pomoći mladim igračima da postanu zvijezde - mada je sa finansijske strane njegov povratak na terene ipak bio više nego profitabilan. U svih 82 utakmice koje su odigrane u MCI centru, svih 20000 karata je bilo rasprodato.

Igrači Knicksa ipak nisu davali previše respekta Jordanu, koji će svoju posljednju utakmicu u karijeri igrati protiv Philadelphia 76ersa u srijedu. Allan Houston je predvodio Knickse sa 23 poena, dok je Shandon Anderson dodao 18. Kod Wizardsa je, kao i obično tijekom ove sezone, najbolji bio Jordan sa 21 poenom, uz 8 skokova. Dobio je blagu pomoć od svojih mlađih igrača, od kojih treba izdvojiti Larry Hughesa sa 16 poena, te Kwame Browna sa 13.

Rezultati:

Atlanta Hawks - Orlando Magic 100:84 New York Knicks - Washington Wizards 93:79 Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 89:88

New Orleans Hornets - New Jersey Nets 87:74 San Antonio Spurs - Utah Jazz 91:83 Dallas Mavericks - Seattle SuperSonics 109:106 L.A.Clippers - Golden State Warriors 122:113