Košarka
0

Johnson u Brooklynu, čak peterica Netsa poslana Hawksima

Totalsport
Joe Johnson (Foto: AFP)
Joe Johnson (Foto: AFP)
Prvi veliki ovoljetni trade, iako još uvijek ne i službeno potvrđen, dogodio se u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta – NBA.

Atlanta Hawks odlučila je poslati svog All-Star igrača Joea Johnsona (31) u Brooklyn Netse (bivši New Jersey) i u zamjenu za njega dobiti čak petericu igrača, uključujući jedan pick na draftu dogodine.

Neimenovani izvor blizak cijelom slučaju otkrio je The Associated Pressu da će Netsi u zamjenu za Johnsona u Atlantu poslati Anthonyja Morrowa, Jordana Farmara, DeShawna Stevensona, Jordana Williamsa i Johana Petra.

Razlog zbog kojeg trade nije služben je Stevenson koji, kao slobodan igrač, ne može potpisati za Netse do 11. jula. Nakon što potpiše Stevenson će odmah biti proslijeđen Hawksima.

Johnson, kojem su ostale čak četiri godine ugovora s Hawksima vrijedne 90 miliona dolara, je u prošloj sezoni, svojoj 11. u NBA ligi i sedmoj u Atlanti, u prosjeku ubacivao 18,8 poena po susretu.

Netsi se nadaju, tvrdi neimenovani izvor, da bi, ne prije 11. jula, mogli potpisati i Derona Williamsa koji je trenutno slobodan igrač, a koji je prošlu sezonu odradio upravo u New Jerseyju.

Što se Hawksa tiče, oni su se riješili i Marvina Williamsa koji je poslan u Utah Jazz u zamjenu za Devina Harrisa. Ovaj trade su više inicirali Jazzeri koji su trebali osloboditi mjesto za Moa Williamsa koji se vratio u klub u kojem je i započela njegova NBA karijera 2003. godine. Williams je u Jazz stigao iz Los Angeles Clippersa u kojima je proveo svega godinu dana.