Košarka
0

Jefferson u Utahu, Harrington u Denveru, Asik u Chicagu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nastavljaju se selidbe košarkaša u NBA ligi. Dva su kluba, Minnesota Timberwolvesi i Utah Jazz, u utorak poslijepodne potvrdili međusobnu razmjenu igrača.

Njezin je glavni protagonist bio vrsni 25-godišnji krilni centar Al Jefferson, koji je iz Minneapolisa prešao u Salt Lake City za grčkog centra Kostu Koufosa i dva buduća izbora prve runde drafta.

Razmjena čudi jer je Jefferson u trima proteklim sezonama, koliko je u NBA ligi, bio najbolji i najperspektiviji igrač Timberwolvesa, s prosjecima od preko 20 koševa i deset skokova po utakmici. Donekle je statistički pao nakon teške ozljede koljena u veljači prošle godine, te je tokom prošle sezone prosječno ubacivao 17.1 koš uz 9.3 skoka po utakmici.

Minnesota je htjela riješiti se teškog i sporijeg, ali i dominantnog igrača u reketu kako bi nastavila graditi brzu momčad. Utahu je trebala adekvatna zamjena za Carlosa Boozera, koji je otišao u Chicago. I jedni i drugi dobili su što su tražili.

ESPN je objavio da je Al Harrington, dosad krilni centar New York Knicksa, pristupio Denver Nuggetsima potpisavši petogodišnji ugovor za 34 miliona dolara. Lani je u dresu njujorškog kluba bio na prosjecima od 17.7 koševa, 5.6 skokova i 1.5 asistencija.

U NBA ligi sreću će iskušati još jedan turski centar. Riječ je o Omeru Asiku, dosadašnjem igraču istanbulskog Fenerbahçea, koji se priključio Chicago Bullsima, klubu koji drži prava na njega. Uvjeti ugovora nisu poznati.

Lani je u turskoj ligi ubacivao 8.9 koševa uz šest skokova u prosjeku. Na draftu je kao 36. pick biran 2008. godine od Portland Trail Blazersa.

NBA