Košarka
0

Jefferson službeno u San Antonio Spursima

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Krilnog košarkaša Richarda Jeffersona Milwaukee Bucksi u utorak su mijenjali za iskusni tercet iz San Antonio Spursa: Bruce Bowena (38), Kurta Thomasa (36) i Fabricija Oberta (34).

Nakon toga Bucksi su argentinskoga krilnog centra Oberta dali u Detroit Pistonse za krilnog igrača Amira Johnsona (22), mlađega, perspektivnijeg i jeftinijeg igrača.

Svi klubovi koji su sudjelovali u poslu smatraju da su odigrali dobro: Spursi, prosječno najstarija ekipa NBA lige, dobila je vrhunskog igrača koji će istog trenutka moći pomoći okosnici koju čine Tim Duncan, Tony Parker i Emanuel Ginobili. Bucksi su se pak riješili velikog udjela u “salary capu”, s obzirom da će u sljedećim dvjema sezonama Jefferson zaraditi 29,2 miliona eura. Spursi su si takav trošak mogli priuštiti, a Bucksi će, uz dva iskusna igrača, dobiti manevarski prostor za traženje pojačanja među slobodnim agentima.

  • Richard Jefferson pomoći će nam pri tranziciji u novu eru - izjavio je generalni menadžer Spursa R. C. Buford.

Jefferson je u Milwaukee stigao prošle godine iz New Jerseyja potpisavši trogodišnji ugovor. Prošle je sezone imao prosjek od 19.6 koševa i 4.6 skokova u prosjeku započevši sve 82 utakmice u regularnom dijelu sezone te ostvarivši za sebe rekordno kvalitetan postotak šuta za tri poena (39.7%).

San Antonio u Jeffersonu vidi kariku koja bi mogla pomoći timu prvenstveno u napadu, gdje je najosjetljivija, što se najbolje vidjelo ove sezone u doigravanju u kojem je San Antonio poražen već u prvoj rundi od Dallas Mavericksa, što mu se nije dogodilo još od 2000. godine.

Protiv Dallasa su u napadu za Spurse vukli samo Tim Duncan i Tony Parker, a kako je Manu Ginobili radi povreda (oba gležnja) propustio praktično cijelu sezonu, drugih rješenja ekipa nije imala.

Jedna od glavnih zvijezda Spursa, francuski razigravač Tony Parker, javno je podržao trade.

  • Jefferson je sjajno krilo i profil igrača kakvog nemamo u svojoj momčadi - rekao je Parker.
NBA