Četvrtfinale Kupa BiH
15

Jedinstvo BHT preko produžetka do final foura

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Košarkašice tuzlanskog Jedinstva BHT plasirale su se na final four Kupa BiH nakon što su večeras u dvorani Mejdan pred oko 1.000 gledatelja savladale sarajevski Željezničar. U regularnom dijelu utakmice bilo je 74:74, a Tuzlanke su nakon dodatnih pet minuta slavile sa 86:82.

Ključni momenti utakmice odigrali su se u posljednje dvije minute kada su suci svirali tehničku grešku za Anesu Hamšić, a potom i namjeran prekršaj Jeleni Čulafić.

Domaće košarkašice su to iskoristile, ali su Sarajke na 18 sekundi prije kraja imale napad za pobjedu. No, Dunja Prcić je napravila grešku u vođenju, a Tuzlankama je ostalo pet sekundi za realizaciju posljednjeg napada. Odgovornost je preuzela iskusna Azra Bećirović, koja nije uspjela pogoditi posljednji šut.

U dodatnih pet minuta domaće su bile pribranije i zasluženo su došle do pobjede i plasmana na final four. U redovima Jedinstva BHT najefikasnije su bile Azra Bećirović i Irma Rahmanović sa 25 poena, ali je Rahmanovićeva susret okončala u 37. minuti zbog pet ličnih grešaka. Kod gošći Dunja Prčić je ostvarila double-double učinak sa 27 poena i 11 skokova, a 14 poena je postigla Jelena Stošić.

Jedinstvo BHT i Željezničar su u ovoj sezoni odigrali tri utakmice, a sve su pripale tuzlanskoj ekipi.