Košarka
5

Jašarević: Dujković nije otišao zbog pokazivanja tri prsta, nego zbog kršenja klupskih pravila

Piše: D. B.
Adnan Jašarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Jašarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što se poslije utakmice između KK Bosna-Royal i KK Mladost pojavila priča da je srbijanski košarkaš Marko Dujković dobio otkaz zbog fotografije na kojoj je pokazao tri prsta, predsjednik KK Bosna-Royal Adnan Jašarević je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da se radi o drugim razlozima.

Jašarević je rekao da je Dujković grubo prekršio pravila kluba.

"S Dujkovićem smo raskinuli saradnju zbog grubog kršenja klupske discipline i osnovnih postulata. Uradio je stvari koje ne želim iznositi javno, jer bi to naštetilo samo njemu i njegovoj karijeri", rekao je Jašarević.

Demantovao je medijske napise da je razlog raskida ugovora to što je Dujković pokazao tri prsta na jednoj od fotografija iz svlačionice.

"Priča o kojoj pojedini mediji pišu, a koja govori da je Dujković napustio klub zbog pokazivanja tri prsta, nije istinita. Fotografija na kojoj se to vidi nema veze s raskidom ugovora. Nastala je prije više od dva mjeseca. Da smo htjeli raskinuti saradnju zbog toga što je učinio tada, uradili bismo to davno. Dakle, tvrdnje u medijima nisu tačne. Jedina istina je da je prekršio klupska pravila nakon što je napravio neke vrlo ružne stvari", jasan je bio Jašarević.

Inače, Dujković je u KK Bosna-Royal stigao prije nekoliko mjeseci. Radi se o dvadesetčetverogodišnjem centru visokom 226 cm, koji je stigao u KK Bosna-Royal kao veliko pojačanje, međutim, epizoda u sarajevskom klubu je trajala veoma kratko.