NBA doigravanje
0

James s 45 koševa odveo Heat do sedme utakmice

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Spektakularnom igrom LeBron James je osigurao Miamiju sedmu utakmicu finala Istočne konferencije NBA lige. Heat je usred TD Gardena pobijedio Boston s 98-79 i u subotu će na svome parketu loviti veliko finale u kojem ga čeka Oklahoma City.

Nijedan čuvar u četvrtak nije imao rješenja za Jamesa koji je zaključio utakmicu s 45 koševa, 15 skokova i pet asistencija, uz šut iz igre 19-26. Ostao je samo četiri poena prekratak za osobnim rekordom u doigravanju, ali je i postao i prvi igrač nakon legendarnog Kareema Abdul-Jabbara koji je u osam uzastopnih utakmica protiv Celticsa u play-offu ubacio najmanje 25 koševa.

"U ovakvom okruženju želite odigrati veliku utakmicu. Htio sam pomoći saigračima. Ovo je bila utakmica koja je trebala pokazati imamo li petlje i lijepo je vidjeti da smo bili sposobni vratiti se nakon poraza kod kuće u petoj utakmici", naglasio je junak dvoboja.

Dvaput je James kao član Clevelanda ispadao u doigravanju od Celticsa. U četvrtak je pokazao koliko silno želi da mu se isto ne ponovi i u dresu Miamija. Već do poluvremena je ubacio 30 koševa i predvodio Heat do vodstva 55-42 koje gostima nije bilo teško sačuvati, pa i povećati do kraja. Inače, rekord po broju poena u jednom poluvremenu u utakmicama doigravanja drži Eric Floyd koji je 1987. ubacio 39 koševa za Golden State protiv LA Lakersa.

Pored raspoloženog Jamesa, Miamiju u četvrtak praktički nije trebao niko drugi, tako da je još samo Dwyane Wade ubilježio dvocifreni broj koševa (17). Rajon Rondo je s 21 poenom i deset asistencija još jednom bio najbolji kod Bostona, ali ovom prigodom od toga nije bilo koristi. Loš dan Celticsa pokazuje i podatak o tek jednoj ubačenoj trici iz 14 pokušaja.

NBA doigravanje, konferencijsko finale:

Istočna konferencija

Boston (4) - Miami (2) 79-98 (Rondo 21k, 10a, Bass 12k, 7s / James 45k, 15s, Wade 17k, 8s) Serija je izjednačena na 3-3

NBA