Nogomet
0

James Rodriguez: Na meni je veliki pritisak, ali ja sam spreman

Totalsport
James Rodriguez (Foto: EPA)
James Rodriguez (Foto: EPA)
Sjajni kolumbijski nogometni reprezentativac James Rodriguez predstavljen je u utorak u Madridu kao novo pojačanje Kraljevskog kluba – Reala.

"Znam da je na meni veliki pritisak, ali ja sam spreman. Oduvijek sam maštao o Real Madridu, a idol mi je bio Zinedine Zidane. Spreman sam nositi se s pritiskom i ovdje sam stigao kako bih osvajao trofeje u Španiji i Evropi", veli Rodriguez te nastavlja:

"Kada sam čuo da me traži Real Madrid, napravio sam sve što je bilo u mojoj moći da se priključim svom najdražem klubu iz djetinjstva. Prve uspomene koje imam na Real su Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos... Oduvijek sam sanjao da budem dio ekipe", otkrio je Rodriguez, pa krenuo odgovarati na novinarska pitanja.

"Igrat ću na onoj poziciji na koju me trener stavi. Nije mi bitno na kojoj strani ili igram li više prema naprijed ili otraga. Igrat ću ono što se od mene bude tražilo.

Brojke, pogotovo kada je novac u pitanju, ne znače ništa. Ovdje sam da bih pomogao klubu ispisati novu stranicu nogometne historije", rekao je James na pitanje što misli o tome da je treći najskuplje plaćeni igrač Reala.

"Sretan sam da ću igrati s toliko puno sjajnih igrača. Ne gledam na njih kao na konkurenciju, već priliku da brže i bolje napredujem.

Superkup? Trenirat ću, a trener će odlučiti hoće li me koristiti ili neće.

Falcao mi nije ništa rekao vezano za transfer u Real. Nismo, iskreno, ni razgovarali o tome. No on je sjajan napadač koji je dorastao ovome klubu", rekao je James na pitanje o eventualnom transferu svog sunarodnjaka i dojučerašnjeg saigrača Radamela Falcaa iz Monaca.

Priliku za debi imat će 19. augusta, kada je na rasporedu prva utakmica španskog Superkupa protiv gradskog rivala Atletico Madrida.