Košarka
0

Izabran najkorisniji igrač NBA lige

Klix.ba
Za dlaku bolji od konkurencije
Za dlaku bolji od konkurencije
Centar San Antonio Spursa je postao prvi igrač od Michaela Jordana 1991. i 1992. godine koji je dobio najcjenjeniju individualnu nagradu lige dvije sezone zaredom.

Tim Duncan je doveo Spurse do najboljeg omjera lige (60-22), dok je imao prosjek od 23,3 poena i najbolje statistike u karijeri u rubrikama za skokove (12,9), asistencijama (3,9) i blokadama (2,92). Associated Press je saznao ovu vijest sinoć, koja se tek treba oficijelno potvrditi potvrditi u nedjelju navečer.

U utrci za ovu cijenjenu nagradu pobjedio je niz dostojnih kandidata, uključujući i najvećeg favorita pred kraj sezone Kevina Garnetta, najboljeg strijelca lige Tracy McGradya, potpuno promjenjenog i nesebičnog Allena Iversona, te Kobe Bryanta koji je u mjesecu martu imao prosjek od 40 poena po utakmici.

Novinari iz 29 NBA gradova su glasali za MVP nagradu, te su svoje glasove poslali pred kraj regularnog dijela sezone. Duncan je postao sedmi igrač koji je dobio nagradu dvije sezone zaredom, pridruživši se skupini legenda koja uključuje Michaela Jordana, Magic Johnsona, Larry Birda, Mosesa Malonea, Kareem Abdul-Jabbara, Wilta Chamberlaina i Billa Russella.

NBA