Nakon tri godine pauze
0

Iverson odbio D-ligu, želi odmah u NBA

Totalsport
Allen Iverson (Foto: AFP)
Allen Iverson (Foto: AFP)
Najkorisniji košarkaš NBA lige u 2001. godini, Allen Iverson (37), odbio je ponudu Dallas Mavericksa da se kroz razvojnu D-ligu pokuša vratiti sportu kojeg, kako sam tvrdi, neizmjerno voli.

Iverson je na svom Twitter-profilu postavio veliki broj "tvitova" kojima je objasnio svoju odluku, kao i shvatanje da je njegovo ponašanje utjecalo na prerani odlazak iz NBA lige.

"Zahvaljujem se Donniju i Dallasu na ponudi. Iako je D-liga sjajna prilika, to nije put kojim bih trebao krenuti", napisao je nekada sjajni bek Philadelphije 76ersa.

Takvu odluku potvrdio je i Iversonov menadžer Gary Moore, koji se nedavno u Philadelphiji sastao s vlasnikom kluba Joshom Harrisom, kako bi saznao postoji li način da se njegov pulen ponovno poveže s klubom koji je 2001. godine vodio do velikog NBA finala.

Iverson je drugi strijelac u klupskoj istorijji 76ersa, odmah iza Hala Greera, te prvi kada su utakmice s 40 poena i više u pitanju (76).

Iverson se za vrijeme prošlosezonskog doigravanja vratio na parket Philadelphijine dvorane, ali samo u funkciji gledatelja. Zaradio je ovacije prepune dvorane na šestoj utakmici polufinala Istočne konferencije, u kojoj su 76ersi slavili protiv Boston Celticsa.

Iverson je svoju posljednju utakmicu odigrao prije gotovo tri godine (mart 2010. godine), nakon čega je kratko igrao u Turskoj, te nekoliko ekshibicijskih utakmica u Kini za velike novce.

"Svjestan sam da su moji postupci u prošlosti uvelike utjecali na moj odlazak iz NBA lige. No, podari li mi Bog još jednu priliku, obećajem da ću dati sve od sebe da istu iskoristim", bio je posljednji "tvit" problematičnog Iversona.

 

NBA