Košarka
30

Ismet Sejfić: U osam mjeseci u Mostaru nisam doživio nijedan nacionalistički ispad

Piše: E. B.
Ismet Sejfić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ismet Sejfić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ismet Sejfić, ponajbolji igrač košarkaškog prvenstva BiH i centar Studenta je demantovao bilo kakve nacionalističke ispade u Mostaru zbog kojih je njegov klub kažnjen sa 3.400 KM.

Kako je u svom izvještaju napisao Slavenko Babić, delegat meča Student - Sloboda, navijači domaće ekipe su skandirali "Hajmo ustaše".

"Prisutno oko 150 gledatelja koji su se ponašali u granicama korektnog, ali je grupa od desetak gledatelja mlađe životne dobi u 7., 9. i 10. minuti četvrtog perioda skandirala nesportski (hajmo ustašeeee)", stoji između ostalog u izvještaju.

Sejfić je u izjavi za Klix.ba istakao kako tokom svog boravka u Mostaru nije doživio apsolutno nikakve neugodnosti, niti nacionalističke ispade.

"U Mostaru sam osam mjeseci i nikada nisam čuo ovo što je delegat Babić napisao. Nikakvih neugodnosti na nacionalnoj osnovi nije bilo tokom mog boravka ovdje, štaviše mogu reći da nas ljudi paze na sve moguće načine. Protiv Slobode su navijači skandirali 'Haj'mo Ismete', što se može i čuti na snimku utakmice. Ili delegat ima neke superuši pa samo on čuje nešta drugo", izjavio je Sejfić i poručio kako sudije nemaju isti kriterij prema klubovima u našoj ligi, a da "najdeblji kraj" uvijek izvuče Student.

"U Tuzli mi je jedan od sudija rekao, između redova, da mora 'navlačiti' za Slobodu jer se boji navijača. A da ne govorim kakve smo uvrede mi trpili u Mejdanu... Da ne govorim o gostovanjima Građanskom i BN Basketu, i tamo se svašta dešavalo", dodao je Sejfić.