Košarka
164

Ismet Sejfić: Mislim da zaslužujem poziv u reprezentaciju

Klix.ba
Mostarski Student napravio je novu senzaciju i na svom parketu u 9. kolu Lige 12 slavio je protiv viceprvaka Širokog Brijega rezultatom 86:77. I u ovoj utakmici najbolji igrač Mostaraca bio je 22-godišnji centar Studenta Ismet Sejfić, koji je bio nerješiva enigma za Širokobriježane.

Fenomenalni Sejfić postigao je 25 poena te dodao 10 skokova. I u predhodnim utakmicama odlični centar, koji je visok 206 centimetara i težak čak 125 kilograma, igrao je u životnoj formi. Naime, na gostovanju u 8. kolu kod Građanskog u Bijeljini, postigao je 23 poena i imao 15 skokova, dok je u mostarskom derbiju protiv Zrinjskog ubacio 20 poena uz 16 skokova.

Na gostovanju kod Sparsa briljirao je sa 34 poena uz stopostotan šut iz igre (14/14) i sa linije slobodnih bacanja (6/6).

"Jako sam sretan poslije velike pobjede nad Širokim. Naporno smo radili I pripremali se za taj veliki meč i na kraju smo zasluženo slavili. Nadam se da moje igre neće proći nezapaženo i da ću se naći na širem spisku selektora Duška Ivanovića za naredno okupljanje.

Želim samo priliku da pokažem koliko vrijedim i mislim da sam je igrama u dresu Studenta i zaslužio poziv. Bosna je moja domovina i dres reprezentacije za mene je svetinja", kaže Sejfić.

Sejfić je u Turskoj prije nekoliko godina važio za jednog od najvećih talenata. Kao tinejdžer otišao je iz rodnog Prozora u Tursku, a bio je i član omladinskog pogona Fenerbahčea. Iz Izmira je najprije prešao u litvansku Džukiju, a od ove sezone je član mostarske ekipe Student.