Košarka
0

Ilgauskas pronašao 'svoju' loptu, a potom je poklonio

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Litavski centar NBA momčadi iz Clevelanda, Zydrunas Ilgauskas, napokon je saznao gdje je lopta koju je ubacio za 10.000. poen u karijeri.

Ilgauskas je u pobjedi 102-96 ostvarenoj 21. marta protiv Atlanta Hawksa postao tek četvrti igrač u povijesti Cavaliersa kojem je pošlo za rukom ubaciti 10.000 poena, pa ne čudi što je želio zadržati loptu kojom je to ostvario.

pak, ona je nakon dvoboja završila na tribinama, a iako je zaštitarima naglašeno da spriječe da lopta napusti dvoranu, više nije viđena. Potom su se iz kluba oglasili s molbom da se jave ljudi koji znaju nešto više o tome kamo je lopta nestala, ali glasnogovornik Cavaliersa Tad Carper rekao je kako zasad nemaju ni najmanji trag.

No, lopta je ipak nađena i to nakon što je klubu telefonski javila majka osmogodišnjeg dječaka koji ju je uzeo. Ilgauskas kojeg u NBA ligi zovu Nježni div odlučio je opravdati svoj nadimak.

  • To je dijete posljednjih dana mnogo toga pretrpjelo. Meni lopta ne treba, važniji mi je put kojim sam došao do broja koševa od same lopte. Žao mi je dječaka i želim da zadrži loptu - kazao je Ilgauskas čudeći se kako je uopće lopta završila izvan dvorane zaključivši:

  • Ne krivim dječaka, i ja bih isto postupio da sam na njegove mjestu.