Press Košarkaškog saveza
0

FOTO / "Igraj, BiH, svi smo uz tebe"

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U prostorijama Skenderije održana je press-konferencija povodom kvalifikacija za plasman na Eurobasket 2011. muške seniorske košarkaške reprezentacije BiH. Kvalifikacije za EP u Litvaniji počinju 5. augusta, a naša reprezentacija će najprije odmjeriti snage sa odabranom selekcijom Ukrajine.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Press-konferenciju je otvorio Harun Mahmutović, generalni sekretar saveza, koji se najprije zahvalio medijima na pruženoj podršci. Mahmutović je također istakao da je slogan predstojećih kvalifikacija: "Igraj, Bosno, svi smo uz tebe".

"Bilo je organizacionih problema, ali do sada je dosta stvari riješeno. Vratili smo košarku u Skenderiju i očekujemo punu dvoranu protiv Ukrajine. U proteklom periodu urađeno je mnogo posla i do sada smo dobili podršku Općine Foča, Bijeljina i Bosanski Novi/Novi Grad, koje su umnogome pomogle košarkaškoj reprezentaciji", istakao je Mahmutović.

Zadovoljstvo urađenim do sada izrazio je i selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije BiH, Sabit Hadžić.

"Reprezentaciji BiH se priključio Ratko Varda, koji igra na centru. On će nam biti od velike koristi iako nije 100 posto spreman", kazao je Hadžić nastavljajući: "Do utakmice koja se igra u četvrtak, 5. augusta, radit ćemo na popravljanju nekih finesa. Nadamo se podršci s tribina i pobjedi protiv Ukrajine."

Sabit Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Sabit Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Optimističan je bio i košarkaš Nihad Đedović.

"Atmosfera je fantastična, svaki trening odrađujemo s maksimalnom koncentracijom, a u predstojećem dvoboju dat ćemo sve od sebe za trijumf."

Slično razmišlja i Ervin Jazvin, koji je istakao kako su svi igrači složni i kako imaju veliku želju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Varda će nam biti od velike koristi jer ćemo dobiti kvalitet na centarskoj poziciji", istakao je Jazvin.

Košarkaška reprezentacija BiH će sutra prvi put odraditi trening u velikoj dvorani u Skenderiji, gdje će i ugostiti selekciju Ukrajine.

Ulaznice za utakmicu su već u prodaji, a mogu se kupiti na platou Skenderije i u Ferhadiji po cijeni od 10 KM za parket i 7KM za tribine.