Košarka
34

Igor Stojanović za Klix.ba: Bilo bi dobro da smo izbjegli Rusiju, ali optimista sam

Piše: E. Isanović
Igor Stojanović (Foto: Klix.ba)
Igor Stojanović (Foto: Klix.ba)
Igor Stojanović, direktor svih košarkaških reprezentacija BiH, vjeruje da će naš seniorski tim ostvariti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu koje će se 2015. godine održati u Francuskoj. BiH će igrati u grupi A protiv domaćina Francuske, Finske, Poljske, Izraela i Rusije.

"Mislim da se grupa teška. Ipak, treba ići korak po korak. Dugo nismo prošli u drugi krug i treba biti oprezan, Šansa postoji. Apsolutno”, kaže popularni Stoja za Klix.ba.

Dodaje da je BiH bolja od mnogih reprezentacija i da se možemo nositi sa svima.

“Možemo proći dalje, ja sam optimista. Bilo bi dobro da smo izbjegli Rusiju iz šestog šešira. No, imamo dobar tim koji polako sazrijeva. Reprezentativci igraju dobro u svojim klubovima i bit će izuzetno važno da na kontinentalnoj smotri budu zdravi. Recimo, igramo u grupi sa domaćinom i aktuelnim pvakom Francuskom, ali ćemo učiniti sve da ih pobijedimo”, apostrofira Stojanović.

Direktor svih košarkaških reprezentacija podvlači kako je BiH na izvlačenju bila u trećem šeširu, što je veliki uspjeh.

"Mi smo praktično među 12 najboljih u Evropi i javnost to treba da zna. Dobro smo igrali kvalifikacije i sve to sugerira da bh. nacionalni košarkaški tim korača stazama uspjeha. Ne trebamo se bojati nikoga”, zaključio je Igor.