Košarka
0

Igokea nanijela prvi poraz Širokom, Sparsi poslije dva produžetka slavili u Trebinju

Piše: D. Brkić
Foto: Igokea.rs
Foto: Igokea.rs
Košarkaši Širokog u 7. kolu Lige 6 prvi put su osjetili gorčinu poraza. U Laktašima je Igokea slavila 78:68 i šestim trijumfom izbila na čelo tabele.

Za tim Željka Lukajića značajno je i to da su anulirali prednost Širokog iz prvog susreta (57:63) i da u slučaju svih pobjeda do kraja Lige 6 u play-off ulaze sa prve pozicije.

Kapiten Branko Jorović postigao je 16 poena, Marko Čakarević 15, a Duško Bunić 11. Kod gostiju je Ivan Novačić sa 16 poena ponovo bio najučinkovitiji, dok je poen manje postigao Toni Katić.

Dramatičnu utakmicu mogli su gledati ljubitelji košarke u Trebinju gdje su sarajevski Sparsi poslije dva produžetka slomili otpor Leotara. Na kraju je bilo 74:68 za Sparse, a regularni dio završen je 53:53.

Leotar ima za čim žaliti jer su potkraj prvog produžetka imali +6, ali su Sarajlije trojkom Nedima Buze uspjeli izjednačiti i susret odvesti u drugi produžetak. Ključne poene za pobjedu postigao je Adi Zahiragić (trojka i dva slobodna bacanja).

Kod domaćih je Dušan Cvetković imao double-double učinak od 13 poena i 10 skokova, a kod Sparsa je odličan bio Nedim Buza sa 20 poena i čak 13 skokova, dok je Nikola Đurasović postigao 21 poen i imao 9 skokova.

U utorak je u Mostaru i Zrinjski stigao do prve pobjede. U uzbudljivoj završnici savladali su tuzlansku Slobodu sa 83:78. Vedran Princ je za Mostarce postigao 20 poena, a Ramo Rizvić za Tuzlake 21.

U 8. kolu sastaju se: Spars - Zrinjski (subota), Široki - Leotar, Sloboda - Igokea (nedjelja).

Tabela:

Igokea 6-1 Široki 6-1 Spars 4-3 Sloboda 3-4 Zrinjski 1-6 Leotar 1-6