Košarka
0

Ibra priredio show protiv Sochauxa, dva pogotka i dvije asistencije

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
U prvoj subotnjoj utakmici 17. kola prve francuske nogometne lige PSG je pred svojim navijačima "razbio" posljednje plasirani Sochaux s 5-0, čime je osigurao ostanak na vrhu prvenstvene tabele.

Utakmicu je ponovno obilježio sjajni švedski napadač Zlatan Ibrahimović, koji je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Prvih sat vremena igre Ibrahimović je razigravao svoje saigrače, a prvog je proigrao Thiaga Silvu u 14. minuti.

Šveđanin je dobio loptu na lijevoj strani gostujućeg šesnaesterca, ispred sebe je imao čuvara, no jednim kratkim potezom je poslao loptu preko njega prema drugoj vratnici, na kojoj je milimetarski tačno pogodio utrčalog Thiaga Silvu. Kod drugog je pogotka proigrao Thiaga Mottu koji je sam istrčao pred vratara, ali nesebično asistirao Ezequielu Lavezziju za 2-0 u 47. minuti.

U 62. minuti utakmice Ibrahimović je sjajnom dugom loptom u protivnički šesnaesterac pronašao Urugvajca Edinsona Cavanija, kojem nije bilo teško s nekoliko metara poslati loptu pored nemoćnog Pierricka Crosa.

Nakon asistencija stiglo je vrijeme i za pogotke. Najprije je u 87. poslao "bombu" iz slobodnog udarca s nekih 20-ak metara, a potom ga je u prvoj minuti sudačke nadoknade sjajno poslužio partner u napadu Cavani, a Šveđaninu nije bilo teško iz neposredne blizine zabiti svoj drugi pogodak na susretu.

 

Le Championnat, 17. kolo:

PSG – Sochaux 5-0 (Thiago Silva 14, Lavezzi 47, Cavani 62, Ibrahimović 87, 90+1)   Lorient – Rennes (kasnije)

Reims – Nice Saint-Etienne – Evian Valenciennes – Guingamp

Redoslijed: 1. PSG 40 (17 utakmica), 2. Lille 36 (-1), 3. Monaco 35 /-1), 4. Nantes 29...