Vlade Divac
0

"Htio sam ići Draženu na sprovod, ali..."

Totalsport
Vlade Divac
Vlade Divac
Ovih dana se mnogo priča o dva nekadašnja jugoslavenska košarkaška asa, Draženu Petroviću i Vladi Divcu, a cijelu priču potencira američka televizijska kuća ESPN.

U njihovoj radionici je i napravljen film o prekinutom prijateljstvu dva košarkaška genijalca. Kako zbog rata koji je počeo na tlu Slovenije i Hrvatske, ali i rane smrti Dražena Petrovića u automobilskoj nesreći.

Associated Press je, pak, napravio telefonski razgovor sa srpskim ex-košarkašem Vladom Divcem, koji je tokom karijere i više nego uspješno igrao u NBA ligi (u Sacramentu i Los Angeles Lakersima), gdje se on prisjetio nekih vremena vezanih uz Dražena.

"Draženova smrt me zatekla na Havajima. Ozbiljno sam razmišljao o dolasku na sprovod jer sam to želio, a to je i najmanje što je Dražen zaslužio da učinim. No, zbog situacije koja je vladala u tom trenutku možda je i bolje da nisam došao. Stezalo me što sam bio daleko", rekao je Vlade Divac i nastavio:

"Nedavno sam gledao utakmicu Srbije i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Mnogo puta sam tokom ogleda zamišljao kako bi bilo lijepo da je gledam u Draženovom društvu", rekao je Divac dodavši između ostalih u razgovoru i:

"Žao mi je što nisam bio s Draženom i ostalim Hrvatima u Barceloni 1992. godine na parketu u ogledu protiv jedinog pravog Dream Teama".