Ako lockout potraje
0

Howard: Kina ili Evropa su svakako opcije

Totalsport
Dwight Howard
Dwight Howard
U razgovoru za Associated Press trostruki uzastopni najbolji odbrambeni košarkaš NBA lige Dwight Howard (25) izjavio je kako ozbiljno razmišlja o nastupalju u Kini ili Evropi u slučaju da "lockout" u NBA ligi potraje.

"Nisam u mogućnosti pričati o tome, ali postoji velika vjerovtnost da odem u Kinu ili preko mora da bih igrao košarku", rekao je centar Orlando Magica koji je 2009. godine igrao veliko finale NBA lige.

"Za mene je najvažnije da ne odajem previše informacija, ali opet u isto vrijeme da ljudima kažem što se sa mnom zbiva. Ne želim ovdje samo sjediti i čekati, zaboraviti na košarku i propustiti prilike da bih napredovao", dodao je igrač koji će na ljeto 2012. godine biti jedno od najvećih imena na tržištu uz Chrisa Paula i Derrona Williamsa.

"Ako odlučim otići 'preko bare' najvažnije mi je da napredujem, znači ne da radim stvari koje inače radim, nego da popravim stvari u kojima nisam dobar. Stoga bih mogao iskoristiti taj period za rad na svojim vještinama i ostati u sjajnoj formi", zaključio je peterostruki All-Star.