Košarka
0

HKK Široki prijeti bojkotom treće utakmice finala prvenstva

FENA
Hrvatski košarkaški klub Široki Prima pivo oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako HKK Široki neće igrati treću odlučujuću utakmicu finala prvenstva BiH, ako Košarkaški savez BiH ne promijeni odluku o nominaciji sudaca za tu utakmicu.

Naime, nakon što je sudačka trojka iz prve dvije utakmice finala između Širokog i Bosne (Ademir Zurapović, Petar Obradović i Bojan Jovanić) najavila da zbog pritisaka neće suditi treću utakmicu, Natjecateljska komisija Košarkaškog saveza BiH za tu je utakmicu nominirala banjalučke suce Milana Adamovića, Sašu Babića i spomenutog Bojana Jovanića.

U svom današnjem priopćenju HKK Široki tvrdi kako je tom odlukom prekršen Statut KS BiH jer u donošenju spomenute odluke nije sudjelovao član Natjecateljske komisije Božo Bošnjak.

"Pitamo se, ako su trojica sudaca, za koje se do sada držalo da su najbolji, otkazali suđenje utakmice jer zbog pritisaka sa svih strana nisu spremni psihički i fizički voditi utakmicu, zašto su sada dvojica eliminirani (Zurapović i Obradović), a jedan ipak ostavljen (Jovanić). Zašto se odustalo od dosadašnjeg načina biranja sudaca s ravnopravnom zastupljenošću iz baznih košarkaških saveza?", navodi se u priopćenju.

"Kako je moguće na listu uvrstiti suca Babića koji nema ni kvalitetu ni znak FIBA suca, a koji se iskazao skandaloznim suđenjem prije tri godine u Sarajevu u finalnoj utakmici istih protivnik. Javna je tajna kojem je klubu Babić naklonjen. U sezoni 2003/2004 čak je 12 puta sudio Bosni, a u prošlogodišnjem i ovogodišnjem doigravanju po tri puta", stoji dalje u priopćenju.

HKK Široki zatražio je promjenu odluke Natjecateljske komisije KS BiH i skidanje suca Babića s liste nominacija za odlučujuću utakmicu. U protivnom, klub iz Širokog Brijega neće igrati u Sarajevu te će od predstavnika Košarkaškog saveza Herceg-Bosne zatražiti polačenje iz svih tijela Košarkaškog saveza BiH.