Košarka
4

Gvozdić: Košarkaši Bosne žele podsjetiti navijače na neka bolja vremena

FENA
Dušan Gvozdić (Foto FENA/Emir Burlović)
Dušan Gvozdić (Foto FENA/Emir Burlović)
Košarkaši sarajevske Bosne sutra će protiv Lukavca igrati prvi meč finala A1 lige Bosne i Hercegovine. Pobjednik finala plasirat će se u najviši rang bh. takmičenja, a Studenti vjeruju da će se trofejni sarajevski klub vratiti u društvo najboljih gdje i pripada.

Tim povodom danas je u Sarajevo City Centru organizovana promocija Bosne, a posjetioci će imati priliku da kupe neke od proizvoda tog košarkaškog kluba, a od 19:00 sati da se druže i slikaju s prvotimcima Bosne.

Upriličena je i konferencija za medije na kojoj su nešto više o finalu protiv Lukavca i stanju u taboru ekipe govorili trener Dušan Gvozdić i košarkaš Saša Vasiljević.

"Pripremili smo se za ovo finale. Igračima sam rekao da ako daju sve od sebe to je za mene dovoljno, a da li će biti dovoljno za pobjedu ne znam. Imali smo problema nakon Vogošće s povredama, ali medicinska služba radi odličan posao i nadam se da ćemo biti komplatni za sutrašnji meč. Lukavac je odlična ekipa koja zna šta hoće, pojačali su se, a veoma lako su došli do finala", rekao je Gvozdić.

Dodao je da svi igrači Bosne igraju srcem za tim i žele podsjetiti ljubitelje košarke u Sarajevu na neka bolja vremena, te poziva navijače da im pomognu u tome.

Saša Vasiljević (Foto FENA/Emir Burlovic)
Saša Vasiljević (Foto FENA/Emir Burlovic)

Iskusni plej Saša Vasiljević naglašava da je ekipa spremna i da svi igrači imaju jasno definisan cilj. Očekuje da će svi igrači dati sve od sebe da izbore plasman u društvo najboljih.

"Izaći ćemo na teren da pokažemo da smo bolja ekipa. Nadam se da ćemo ispuniti ovosezonski cilj i da će se Bosna vratiti tamo gdje pripada. Protiv Lukavca je najbitnije da odigramo timski i da ispoštujemo ono što nam trener kaže. Ako budemo igrali kao protiv Vogošće mislim da pobjeda neće izostati. Najbitnije je da damo sve od sebe", zaključio je Vasiljević.

Prva utakmica finala A1 lige između Bosne i Lukavca bit će odigrana sutra u KSC Skenderija, s početkom u 17:30 sati.