Košarka
20

Gordić za Klix.ba: Imamo sjajnu reprezentaciju i trenera, na EP ćemo dokazati kvalitet

Piše: Edin Isanović
Nemanja Gordić, košarkaški reprzentativac BiH sa dosta uspjeha nosi dres zagrebačke Cedevite. Nedavno je njegov tim osvojio nacionalni kup, a upravo je Gordić nekoliko sekundi prije kraja postigao ključni koš u okršaju protiv Zadra i omogućio Cedeviti odbranu trofeja.

U razgovoru za Klix.ba bh. reprezentativac kaže kako se adaptirao na život u glavnom hrvatskom gradu.Također, imao je samo riječi hvale za klub čije boje brani.

“Cedevita je super organizovan klub tako da mi je za sada fino. Zagreb je lijep grad i maksimalno mi odgovara. Ljudi u klubu se trude da svi budemo zadovoljni. Osvojili smo kup i to je velika stvar. Iako smo objektivno najkvalitetnija ekipa, morali smo to da pokažemo na parketu, što nije bilo lako. Utakmica sa Zadrom bila je teška, ali smo uspjeli slaviti. Postigao sam trojku koja je odlučila meč i sretan sam zbog toga. No, u kupu smo se uvjerili da nam u prvenstvu neće biti nimalo lako”, potcrtava Gordić.

Opisao je jedan svoj radni dan.

“U toku sezone svi radni dani su mi, ako ne isti, onda slični. Treninzi, odmor, internet, ponekad bioskop i to je uglavnom to. Gledam i pratim sport, sve što stignem. Naravno, košarku najviše”, dodaje naš sagovornik.

U mladom timu Cedevite nastupa talentirani bh. košarkaš Džanan Musa. Gordić je istakao kako ga je upoznao i da će u Zagrebu imati priliku za napredak.

“Upoznao sam Džanana Musu. Mislim da ovdje ima odlične uslove za dalji razvoj. Koliko vidim i čujem klub je izuzetno zadovoljan s njim. Treba samo nastaviti da radi i trebalo bi da dobijemo još jednog odličnog igrača”.

Na kraju je spomenuo i Evropsko prvenstvo na kojem će nastupati i naša nacionalna vrsta u Francuskoj.

“Mislim da je svima već poznato da mi imamo sjajnu reprezentaciju. Imamo i odličnog trenera i ljude oko ekipe koji se stvarno trude da sve to bude kako treba. Ipak, uvijek se pojavljuje taj problem sa otkazima i povredama. Nažalost, to je sastavni dio sporta. Nadam se da će ovo ljeto biti sve u redu i da ćemo na Evropskom prvenstvu dokazati kvalitet. Vjerujem da će se Mirza Teletović oporaviti i biti u mogućnosti da nam pomogne”, zaključio je Gordić