Košarka
0

Gordić: Sretan sam što sam konačno došao u Partizan

FENA
Nemanja Gordić (Foto: Arhiv/AFP)
Nemanja Gordić (Foto: Arhiv/AFP)
Bosanskohercegovački reprezentativac i novi košarkaš beogradskog Partizana Nemanja Gordić rekao je da je sretan što je nakon dužeg vremena došao u srbijanski klub.

"Mnogo sam sretan, nakon brojnih pokušaja da dođem u Partizan, konačno sam tu. Jedino što mogu sada kazati je da ću pružiti svoj maksimum da pomognem Partizanu i da ću dati sve od sebe na svakom treningu", izjavio je Gordić za zvaničnu internet stranicu kluba.

Trener srbijanskog prvaka Duško Vujošević je po dolasku Gordića u redove kluba izjavio da je dovođenje bh. organizatora igre dobar potez za klub i za Gordića.

"Doveli smo Gordića i sretan sam zbog toga, on je bio naša želja i tokom ljeta. Ispostavilo se da je sada slobodan i napravili smo taj potez, koji mislim da je dobar i za njega i za klub. Trebat će određeno vrijeme da se uklopi i zapamti akcije, principe u odbrani, ali će nam biti pravo pojačanje u utakmicama koje predstoje", rekao je Vujošević.

Gordić je potpisao ugovor s Partizanom do kraja sezone 2013./2014. U timu je zamijenio Amerikanca Torija Tomasa koji je promijenio klub.