Košarka
737

Goražde priprema veliki doček za zlatnog košarkaša Adija Alikadića

Piše: E. A.
U Goraždu, rodnom gradu košarkaškog reprezentativca Adija Alikadića, spremaju veliki doček jer će Adi večeras u grad na Drini, prvi put u njegovoj historiji, donijeti zlatnu medalju s jednog evropskog takmičenja.
Adi Alikadić (Foto: FIBA Europe)
Adi Alikadić (Foto: FIBA Europe)
U Goraždu je Adi već danima najaktuelnija tema, a zlatna medalja na Evropskom košarkaškom prvenstvu za kadete donijela je nezaboravnu sreću za njegove prijatelje, sugrađane i najbliže.

Već danima se prepričava fenomenalni pogodak Alikadića s pola terena u utakmici protiv Italije, a snimak koji se danima vrti na društvenim mrežama pogledalo je stotine hiljada ljudi.

Adijev otac Haris, inače bivši košarkaš, ponosan je i presretan zbog sinovog učešća na velikoj sportskoj manifestaciji.

"Ja uopće nisam bio opterećen finalnom utakmicom jer je i sam plasman u finale historijski uspjeh za naš sport. I nisam se nešto uzbuđivao posebno do posljednjih nekoliko minuta kada sam osjetio da možemo pobijediti, e onda su posljednje sekunde bile za infarkta", kaže Adijev otac.

Redakcija lista "Glas Goražda" u saradnji sa Adijevim matičnim klubom Radničkim organizirat će doček našeg reprezentativca na platou ispred Gradske dvorane.

"On je naše goraždansko dijete i on to svakako zaslužuje", kaže

Slavko Klisura, glavni urednik lista.

Doček Adiju je planiran večeras u 18 sati na platou Gradske dvorane u Goraždu.