Košarka
0

Goodyear liga: KK Pivovarna Laško - KK Bosna ASA BHT 75:79

KKBosna.com
Sarajevski košarkaši su uspjeli uzvratiti slovenačkoj ekipi za poraz iz prvog dijela Goodyear lige. Pobjeda je još veća kada se zna da je KK Pivovarna Laško direktni kokurent bordo košarkaša u borbi za final 8.

Naši igrači su sjajno otvorili utakmicu i poveli rezultatom 7:0. Da je Williams bio malo više koncentrisan, vodstvo je moglo biti i uvjerljivije. U tom periodu Lance Williams je promašio 2 pokušaja preko Rizvića, ali zato do kraja utakmice nije promašio više niti jednom. Prve dvije četvrtine odlično su odigrali Tomović i Bajramović koji je sve bliži formi iz prvog dijela sezone. U prvom dijelu dominirali su naši centri koji su visoke igrače Pivovarne Laško vrlo brzo natjerali na lične greške. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 34:44 u korist našeg tima.

U drugom dijelu tricama Trohe i Antonijeviča KK Pivovarna Laško dolazi na –5. Međutim sjajna igra naših momaka nije dozvolila slovenačkoj ekipi da preuzme vodstvo. Najuzbudljiviji momenat utakmice se odigrao kod rezultata 70:66 za našu ekipu kada Joksimović postiže tricu i smanjuje našu prednost na samo jedan poen. Nakon toga Bajramović pogađa sa zvukom sirene koja označava kraj napada i to je bio presudan trenutak utakmice.

Najefikasniji igrač našeg tima bio je Lance Williams sa 23 poena i 8 skokova. Bajramović je takođe imao 8 skokva, dok je mladi playmaker Tomović pokazao da ulazi u sjajnu formu pred najvažnije utakmice za naš tim. Kovačevič je takođe bio dobar (2 trice), dok je pojačanje Damjanović pokazao da na njega sigurno možemo računati u narednim utakmicama.