Košarka
0

Goodyear liga: Helios Domžale - Bosna ASA BHT 73:90

Sarajevo-X/KKBosna.c
Košarkaši Bosne nošeni gromoglasnim navijanjem grupe od oko stotinu navijača koji žive i rade u Sloveniji, a porijeklom su iz naše zemlje, došli su do nove pobjede u Goodyear ligi.

Bosna je utakmicu otvorila vrlo dobro i već u prvoj četvrtini dostigla prednost od 10 koševa razlike. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 44:46 u korist Bosne. Zbog čega je ova prednost bila samo +2 za Bosnu, isključivi ‘krivac’ je odličan vanjski šut domaćih igrača kao i loš skok naših košarkaša kako u odbrani tako i u napadu.

Dovoljan je podatak da Bosna nije zabilježia niti jedan skok u napadu u prve dvije četvrtine. Bolji od ostalih u prvom poluvremenu u timu Bosne bio je Parežanin koji je imao nekoliko ukradenih lopti i nije dozvolio da se pretjerano osjeti nedostatak playmakera Tomovića koji zbog povrede nije otputovao u Domžale.

U trećoj četvrtini druga slika kada je u pitanju skok. Bajramović i Williams su sjajno skakali pod oba koša. Imali su nekoliko veoma bitnih skokova u napadu. Vanjski šut domaćih igrača je stao. Parežanin je nastavio sa ukradenim loptama (ukupno 7), Marković je sjajno razigravao naše centre i na kraju više nego uvjerljiva pobjeda ‘studenata’. U napadu su izuzetno raspoloženi bili naši centri Bajramović (27 poena, 5 skokova) i Williams (23 poena, 6 skokova).

Domžale-Dvorana ‘Domžale’. Gledalaca: 1250 Sudije: Davorin Nakić (CRO), Saša Šarac (CRO), Tomislav Vovk (CRO) Pet ličnih grešaka: Janža, Zalokar, Blaževski (Hel), Kovačević (Bos) Rezultat po četvrtinama: (22:28, 22:18, 12:21, 17:23)

HELIOS: Ambrož, Janža 8, Zalokar 2, Dimnik 2, Grum 15, Bajramlić, Turk, Obreza, Laškevič 14, Žerak 2, Blaževski 15, Lorbek 15.

Trener: Lado Gorjan

BOSNA: Marković 11, Kovačević 2, Parežanin 13, Kadić 2, Bavčić, Zimić, Delibašić, Bukva, Bajramović 27, Fenn 12, Williams 23. Trener: Mensur Bajramović