Košarka
0

Goodyear liga: Bosna zaustavljena na startu

FENA
Košarkaši Bosne ASA BH Telecom nisu se uspjeli plasirati u polufinale završnog turnira Goodyear lige u Sarajevu.

U drugom četvrtfinalnom susretu turnira Bosna ASA BHT je u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija, pred oko 6.000 gledalaca, poražena od beogradske Crvene zvezde sa 86:74 (20:24, 20:18, 18:18, 28:14).

Bosna ASA BH Telecom: Marković 4, Tomović 3, Kovačević 4, Ikonić, Kadić, Bavčić, Damjanović 4, N. Williams 7, Perković 18, Šehović, Vasiljević 19, L. Williams 15.

Crvena zvezda: Jeretin 2, Milošević, Subotić, Mišanović 2, Vitkovac 21, Radivojević 2, Dragičević 11, Antić 12, Henderson 14, S. Marković, Raičević 9, O'Bannon 13.

Susret su sudili Koukoulekidis (Grčka), Ankarali (Turska) i Bachar (Izrael).

Bosna je na završnom turniru Goodyear lige zaustavljena već na startu. Mimo svih očekivanja studente je već u četvrtfinalu pobijedila Crvena zvezda, koja je odigrala jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni. No, pored odlične igre Beograđana krivicu za poraz snose ponajviše sami košarkaši Bosne, koji su napravili veliki broj grešaka u napadu, a u borbi pod koševima predali su se već na početku.

Prolazne ocjene u Bosni mogu jedino dobiti Vasiljević i Lance Williams, te Perković, ali oni nisu mogli sami pobijediti izuzetno raspoložene igrače Crvene zvezde.

Bosna je od početka imala prednost od tri do pet poena, najviše zahvaljujući raspoloženom Vasiljeviću, koji je pogađao sa svih pozicija. Igrači Zvezde držali su rezultatski priključak, a prvu priliku za preokret iskoristili su u posljednjoj četvrtini, kada su serijom od 10:0 došli do prednosti od pet poena. Samo minutu kasnije Beograđani su imali dvostruku prednost.

Agoniju Bosne nakratko je prekinuo Saša Vasiljević, koji je sa nekoliko vezanih poena smanjio na samo tri poena zaostatka. No, to je bilo sve što je Bosna mogla učiniti. Ni 6.000 gromoglasnih navijača nisu uspjeli pomoći studentima da zabilježe pobjedu.

U posljednjim trenucima Zvezda je pogodila još nekoliko šuteva i na kraju slavila sa ubjedljivih 12 poena razlike.

"Večeras moji igrači nisu bili raspoloženi. Promašili smo mnogo čistih šuteva. U ovakvoj utakmnici trebalo je mnogo više raspoloženih igrača. Nažalost, izgubili smo, a Crvena zvezda zasluženo ide dalje", rekao je nakon utakmice trener Bosne Mensur Bajramović.

Crvena zvezda će u polufinalu u subotu igrati s pobjednikom sutrašnjeg meča između FMP-a i Vojvodine.