Nakon loma prsta
0

Gasol: Uprkos ozljedi želim igrati na Eurobasketu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španjolski košarkaški reprezentativac i centar Los Angeles Lakersa Pau Gasol izjavio je za Marcu da želi zaigrati za svoju selekciju na Eurobasketu uprkos slomljenom kažiprstu lijeve ruke...

Gasol je ozljedu zadobio u ponedjeljak u Cadizu tijekom treninga reprezentacije Španjolske za Europsko prvenstvo u Poljskoj koje je na rasporedu od 7. do 20. rujna. Nesretni trenutak zbio se prilikom pokušaja blokade jednog šuta Felipea Reyesa. Odmah nakon ozljede odveden u bolnicu gdje je i operiran.

Španjolskom centru prst će nakon operacije morati biti imobiliziran između 12 i 14 dana, pišu španjolski mediji, a na parket će se vratiti za dvadesetak dana uz zaštitu na ozlijeđenoj ruci.

  • Moja je namjera ostati zajedno sa suigračima u reprezentaciji i pokušati se oporaviti do početka Europskog prvenstva i zaigrati. Naravno, prvi je cilj potpuno oporavak, ali ne vidim razloga zašto bih napuštao reprezentaciju. Nadam se da mi Lakersi neće raditi nikakve smetnje u ostvarenju mog nauma.I u mom klubu moraju shvatiti da su i ozljede rizik sporta kojim se bavimo – izjavio je Gasol.

Sjajni centar koji je prošle sezone s LA Lakersima osvojio naslov prvaka NBA lige, dodao je da je zasad u svom klubu kontaktirao samo fizioterapeuta, ali ne i bilo koga iz vrha hijerarhije kalifornijskog kluba.