Eurobasket
0

Francuska slavila protiv Litve rezultatom 73-67

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuska košarkaška reprezentacija nanijela je domaćinu Europskog košarkaškog prvenstva Litvi drugi poraz. Francuzi su u drugom kolu druge faze takmičanja slavili rezultatom 73-67 i na taj način ostali jedina neporažena reprezentacija prvenstva.

Francuska je i dalje jedina stopostotna ekipa prvenstva nakon što su u uzbudljivoj posljednjoj četvrtini preokrenuli zaostatak s kojim su ušli u posljednju dionicu utakmice. Francuzi su vodili šest razlike na poluvremenu, ali je Litva odličnom obranom u trećoj dionici preokrenula rezultat u svoju korist i povela 46-43 uoči posljednje četvrtine. Tada, kao i u svakoj svojoj napetoj utakmici na prvenstvu, Francuska ubacuje u najvišu razinu i postiže 30 koševa, dok se Litva zaustavila na 21.

Najefikasniji kod Francuza bio je Nando de Colo koji je ubacio 21 poen, najviše u dosad šest odigranih utakmica. Zvijezda San Antonio Spursa Tony Parker dodao je 19, a Joakim Noah devet, ali uz 13 skokova. Kod Litve nitko nije bio pretjerano raspoložen pa je najbolji strijelac večeri bio Simas Jasaitis koji je ubacio 13 poena.

Litva se ovim porazom našla u situaciji da bi mogla završiti turnir u grupnoj fazi natjecanja, ali to se može dogoditi samo u ludom spletu okolnosti da budu visoko poraženi u posljednjem kolu od Njemačke, i da Turska ili Srbija slave s velikom koš razlikom.

Eurobasket, drugi krug, 2. kolo:

Grupa E

Španija - Srbija 84-59 Njemačka - Turska 73-67

Litva - Francuska 67-73

Redoslijed: 1. Francuska 4-0, 2. Španjolska 3-1 3. Litva 2-2, 4. Srbija 1-3, 5. Turska 1-3, 6. Njemačka 1-3