Košarka
0

Francuzi prejaki za izabranike Nenada Markovića, poraženi rezultatom 60:42

Piše: J. H.
U prvoj utakmici drugog kola Evropskog košarkaškog prvenstva za igrače do 18 godina u Latviji, reprezentacija BiH poražena je od Francuske rezultatom 60:42.

Na otvaranju utakmice, Francuzi su napravili 6:0 za nešto više od dvije minute. No, mladi košarkaški Zmajevi su izvratili istom mjerom te je nakon čeriti minute igre bilo 6:6 zahvaljujući poenima Bojana Lulića i Stefana Lakića.

Već u sljedećem napadu, reprezentacija BiH je povela sa 8:6. Do kraja prve četvrtine, naša reprezentacija ubacila je tek dva poena dok su Francuzi postigli 12 za konačnih 18:10 nakon prvih deset minuta igre.

Izabranici Nenada Markovića uspjeli su dobiti drugu četvrtinu u svoju korist rezultatom 16:13, ali su Francuzi na odmor otišli sa prednošću od pet poena (31:26).

U trećoj četvrtini, mladi bh. košarkaši nisu pružili dobru igru te su u potpunosti nadigrani od strane svojih vršnjaka iz Francuske.

U posljednjoj dionici bh. reprezentacija postigla je samo četiri koša, te su Francuzi bez problema utakmicu priveli kraju i dobili sa konačnih 60:42.

Lakić i Karamatić postigli su po 12 poena za našu reprezentaciju dok je kod Francuza briljirao Bouteille sa 18 poena.

Izabranici selektora Nenada Markovića su prethodno upisali poraze od Rusije i Češke, te ubilježili neočekivanu pobjedu protiv Grčke.

U te tri prve utakmice najviše je pokazao Imran Polutak koji igra u švicarskom Aarauu. On je u prosjeku postizao 10,3 poena po utakmici.

Sutra će bh. reprezentativci odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije a dan poslije igrat će protiv Litvanije.

Evropskog prvenstvo A divizije za igrače do 18 godina, drugi krug, rezultati:

Češka - Litvanija 57:96 Italija - Turska 68:75

BiH - Francuska 42:60 Hrvatska - Austrija (u toku)