Košarka
0

Florentino Perez predstavio Ettorea Messinu

Totalsport
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
U petak je u Trofejnom salonu stadiona Santiago Bernabeu u Madridu predsjednik Reala Florentino Perez predstavio javnosti novog trenera madridskih košarkaša, Talijana Ettorea Messinu.

Otprije se zna da je najtrofejniji trener u novijoj evropskoj historiji potpisao trogodišnji ugovor. Novinarima je otkrio koji je njegov prvi i osnovni cilj:

  • Plasirati se s Realom iduće sezone na Final Four - rekao je 50-godišnji trener koji je protekle četiri sezone proveo u moskovskom CSKA-u dodavši:

  • Postao sam trener Reala i nadam se da ću to ostati jako dugo. U evropskoj košarci nema tako velikog kluba kao što je Real.

Kad je u pitanju stvaranje momčadi, Talijan kaže:

  • Dobra ekipa nije samo pitanje novca i velikih zvijezda. Ja želim veliku ekipu, a ne grupu individualaca. Moramo paziti kako ćemo birati igrače. Oni koji su skloni timskom radu i imaju izražene osobnosti imat će kod mene prednost pred onima koji dolaze samo zbog novca.

Ispričao je to Messina dok je stajao tik uz predsjednika Realovog sportskog društva Florentina Pereza. Ne bi se moglo reći da veliki predsjednik, barem kad je nogometna sekcija društva u pitanju, dijeli Messininu filozofiju. Ipak, Perez je Talijanu iskazao isključivo odobravanje:

  • Od prve minute mog dolaska u Real Ettore Messina činio mi se idealnim čovjekom za košarkašku ekipu. On je simbol moderne košarke, veličanstveni trener i neumorni radnik, koji jako dobro zna upravljati talentima. Zna motivisati, metodičan je i voli pobjeđivati: to su osobine koje ga čine idealnim izborom za Real - zaključio je Perez.