Košarka
0

Evropska sedmica košarke u Zavodu Mjedenica i OŠ Bašigovci

Klix.ba
U okviru Evropske sedmice košarke, koja održava od 30. novembra do 8. decembra, Specijalna olimpijada BiH je nastavila svoje promotivne aktivnosti u Sarajevu i Živinicama.

U Sarajevu se u Zavodu Mjedenica odigrala prijateljska košarkaška utakmica između juniorske ekipe KK Bosna i košarkaške ekipe zavoda. Utakmici su prisustvovali i seniorska ekipa KK Bosna, kao i rukovodstvo kluba.

Prije samog početka utakmice Selmir Hadžić je ukratko upoznao goste o aktivnostima u Zavodu Mjedenica, gdje je istakao da je sport jedan od najboljih načina za promociju djece sa intelektualnim teškoćama.

Manifestaciji je prisustvovala i predstavnica USAID-a Dražena Petrušić koja je rekla da već duži period USAID ima saradnju sa KS BiH, te da će i dalje nastaviti aktivnosti na omogućavanju mladim talentima koji se bave košarkom da imaju bolje uslove, te je ubijeđena da ce i sportisti Specijalne olimpijade BiH imati daleko veću podršku u zajedničkim projektima.

Direktor KK Bosna Admir Bukva je rekao da osobama sa posebnim potrebama treba daleko više posvetiti pažnje, jer njihova rezultati koji se ostvaruju su daleko vredniji nego što mi mislimo.

"Naš klub će nastaviti saradnju sa ustanovama Specijalne olimpijade BiH i nakon ove promocije Evropske sedmice košarke jer ćemo provoditi projekte UNIFIED košarke koji se pokazao kao jedan od najboljih načina inkuzije djece sa intelektualnim poteškoćama", rekao je Bukva.

Nakon odigravanja prijateljske utakmice košaraši KK Bosna su uručili košarkašku loptu s potpisom svih igrača te podijelili majice, šalove i kape ekipi Zavoda Mjedenica.

Nakon odigravanja utakmice igrači i rukovodstvo Kluba obišli su prostorije Zavoda i upoznali se sa svim aktivnostima koje se tu provode.