Košarka
0

VIDEO / Evans postigao koš sa najveće udaljenosti u historiji NBA lige

Totalsport
Prava je drama u srijedu navečer viđena na parketu NBA ekipe Sacramento Kingsa, koja je fantastičnim košem 21-godišnjeg Tyrekea Evansa došla do pobjede nad Memphisom.

Pet i pol sekundi do kraja utakmice pokazivao je semafor kada su loptu sa strane, nakon minute odmora, ubacili gostujući košarkaši, igrači Grizzliesa. Bilo je tada 87-86 za Sacramento. O. J. Mayo primio je loptu i u prodoru prema košu izborio si težak šut iz pada (fadeaway). Njegov je pokušaj malo unutar perimetra ipak je savršeno prošao kroz obruč i mrežicu. Do kraja je ostala 1.5 sekunda.

Na dodavanje saigraču ispod koša tada se pored nesmotrenih gostujućih igrača, koji su već počeli slaviti pobjedu, otvorio Tyreke Evans, 21-godišnji bek-šuter Kingsa i najbolji rookie lanjske NBA sezone. Pogodio je skok-šut upućen nekoliko metara ispred linije središta igrališta, također u savršenoj putanji.

Internetski portal Yahoo! Sports piše, premda uz malu rezervu, da se radi o najudaljenijemu uspješnom pokušaju šuta za pobjedu s istekom vremena u historiji NBA lige.

 

 

NBA