Košarka
0

Euroliga: Pobjeda Crvene zvezde nad Kubanom, iznenađujući poraz Barcelone

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Kompletirano je 5. kolo Top 16 faze Eurolige, a ponajveće iznenađenje priredila je Kutxa koja je u gostima slavila protiv Barcelone nakon produžetaka rezultatom 81:78.

Grupa E

Crvena Zvezda je na domaćem terenu savladala Lokomotiv Kuban iz Krasnodara rezultatom 80:66 i izgledi za plaman u četvrtfinale su sve realniji. Quincy Miller je već u prvoj četvrtini ubacio 14 poena za Zvezdu koja je brzo stigla do značajne prednosti. Miller je utakmicu završio s 24 poena od čega su četiri trojke iz pet pokušaja. Odličan je bio i Zirbes sa 18 poena i devet skokova.

U sudaru Unicaje i Anadolu Efesea u Španiji bile su čak 22 promjene vodstva i 10 izjednačenja, a na kraju je slavio turski tim rezultatom 85:75. Granger je upisao 22 poena za Anadolu

Panathinaikos je na svom parketu savladao Darussafaku rezultatom 82:79. Grčki tim nije mogao računati na Dimitrisa Diamantidisa, a u ovom meču predvodio ih je Miroslav Raduljica sa 17 poena, osam skokova i tri ukradene lopte.

Tabela grupe E:

Grupa F

Laboral Kuxta je nakon produžetaka upisala veliku pobjedu u gostima protiv Barcelone. Bilo je 81:78. Ioannis Bourousis je postigao 24 poena za Kutxu.

Khimki je kao domaćin pregazio Žalgiris Kaunas rezultatom 111:80. Tyrese Rice je ubacio 20 poena i dodao 11 asistencija za Ruse.

Tabela grupe F: